جوان آنلاین: با گذشت سه روز از آغاز رسمی بازیهای المپیک ۲۰۲۴، انتقادهای جهانی از مراسم افتتاحیه در پاریس ادامه دارد.
قرار بود اجرای افتتاحیه سیوسومین دوره از بازیهای المپیک روی رود سن شگفتی و شعف جهانی به همراه داشته باشد، اما تدارکات فرانسویها و برنامههای ضداخلاقی، ضدارزشها و حتی ضدمسیحیت در نظر گرفته شده برای این مراسم بهت، ناراحتی و انتقاد جهانی را به همراه داشت و خشم عمومی را برانگیخت. گفته میشود مقامات فرانسه برای راضی نگه داشتن اقلیت چپ و تندروی این کشور، تفکرات ضددینی و اخلاقی را در مراسم افتتاحیه گنجانده بودند. همچنین بهرغم تلاش مسئولان فرانسه، آنها در کنترل خشم و انزجار تماشاگران نسبت به کاروان رژیم اشغالگر ناکام ماندند و به محض نمایان شدن ورزشکاران صهیونیست، تماشاگران آنها را هو کردند. میزبان آنقدر حواسش به حواشی و نشان دادن تفکرات ضداخلاقیاش پرت بود که توجهی به طولانی شدن مراسم افتتاحیه نکرد، به همینخاطر بسیاری از ورزشکاران بهخاطر خستگی ترجیح دادند به دهکده بازگردند.
خشم اسقفها
کمتر کسی انتظار داشت کشوری که اکثریت مردمش مسیحی و همچنان مخالف سرسخت انحرافات جنسی هستند، اینگونه به جنگ ارزشهای اخلاقی برود و آیین مسیحیان دوآتشه را به سخره بگیرد. در آغاز مراسم، بارش شدید باران و خیس شدن ورزشکاران، تماشاگران و عوامل اجرایی حسابی جلب توجه میکرد، اما رفتهرفته با عیان شدن افکار برنامهریزان مراسم و پیاده کردن تفکرات ضددینی و اخلاقی، باران شدید پاریس دیگر خیلی به چشم نیامد.
پیش از آنکه مشعل بازیها روشن شود، حضور پررنگ همجنسگرایان و اجرای نمایشهای ضداخلاقی نشان داد میزبان اعتقادی به روح ورزش ندارد، به حفظ اعتبار کمیته بینالمللی المپیک اهمیتی نمیدهد و اعتقادات مردم خود و دیگر کشورها برای آنها ارزشی ندارد. در بخشی از مراسم تابلوی شام آخر داوینچی و آیین مسیحیت به سخره گرفته شد. اسقفهای فرانسه در بیانیهای رسماً به برنامههای اجرا شده اعتراض کردند: «این مراسم متأسفانه صحنههایی از تمسخر مسیحیت را به همراه داشت و ما عمیقاً ابراز تأسف میکنیم.»
عجیب اینکه توماس جولی، مدیر هنری مراسم افتتاحیه اعلام کرده قصدی برای تمسخر شام آخر نداشته است.
بازتاب رسانهای
حتی روزنامه فیگارو نیز بازسازی شام آخر را به شدت تحریکآمیز خواند. یورونیوز هم انتقاد کاربران از تمسخر شام آخر حضرت عیسی و حواریونش را منعکس کرد: «این صحنه به تنهایی واکنشهای گستردهای را در رسانههای اجتماعی به همراه داشته است، بهطوریکه برخی از کاربران آن را ناپسند خواندند.» ماتئو سالوینی، معاون نخستوزیر ایتالیا نیز آن را تحقیرآمیز خواند. ماریون مارشال، سیاستمدار برجسته راست فرانسه توئیتی انتقادی منتشر کرد: «به همه مسیحیان جهان که در حال تماشای مراسم پاریس ۲۰۲۴ بودند، میگویم که به شام آخر توهین شده و بدانید این فرانسه نیست که سخن میگوید، بلکه یک اقلیت چپ است که آماده هرگونه تحریک است.»
رویترز با اشاره به انتقادهای گستره نوشت: «تقلید از نقاشی دیواری معروف لئوناردو داوینچی با نام «شام آخر» در مراسم افتتاحیه المپیک در پاریس خشم کلیسای کاتولیک و سیاستمداران راست افراطی را برانگیخت.»
شکست بزرگ
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ضمن اشاره به محرومیت ورزشکاران این کشور از حضور در المپیک با پرچم روسیه، انتقادهایش را در شبکههای اجتماعی منتشر کرد: «قصد تماشای افتتاحیه را نداشتم، اما بعد از دیدن عکسها، باورم نمیشد چنین مراسمی برگزار شده و فکر کردم عکسها جعلی یا فتوشاپ است! سازماندهندگان به فکر دستکاری ابرها برای تعدیل بارندگی یا ایجاد سایبان نبودند.» او همچنین مراسم افتتاحیه را «رژه بزرگ همجنسگرایان» نامید.
اعتقاداتتان کجا رفته؟
رئیس لالیگا نیز نتوانست جلوی خشمش را نسبت به اتفاقات مراسم افتتاحیه المپیک بگیرد. خاویر تباس در توئیتی در خصوص بازسازی نقاشی شام آخر نوشت: «استفاده از تصویر آخرین شام در المپیک پاریس غیرقابل قبول، توهینآمیز و شرمآور است. این کار توهینی آشکار به مسیحیان است. احترام به باورهای مذهبی کجا رفته است؟»